Плевнелиев спасява свои с посланически постове

Президентът Росен Плевнелиев устройва свои кадри с посланически постове. В закрита част от заседанието на Министерския съвет в сряда са гласувани няколко такива назначения. За това съобщи вчера депутатът от БСП Жельо Бойчев. „Част от президентските съветници и секретари ще заминат като посланици, въпреки че нямат нищо общо с дипломатическата служба”, заяви той.

Проверка на „Труд“ установи, началникът на кабинета на Плевнелиев Деяна Костадинова е предложена за постоянен представител към ООН в Женева. Костадинова е завършила право, беше зам.-министър на труда и социалната политика в първото правителство на Бойко Борисов, след това стана секретар по социална политика при президента, беше и вицепремиер в служебното правителство на Марин Райков.

Плевнелиев лансира и бившия шеф на Държавна агенция „Архиви“ Мартин Иванов за посланик във Финландия. В момента историкът е секретар по култура, образование и национална идентичност на „Дондуков“ 2. Секретарят по наука и здравеопазване Анна-Мари Виламовска е предложена за посланик в Словакия.

Иван Кондов, който е шеф на дирекция „Протокол“ в президентството, ще замине посланик в Испания. Единствено той е дипломат от кариерата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика