Сръбски вестник разкрива схема: Цветан Василев бил под личната защита на Вучич

Статията във в. “Таблоид” под заглавие “Когато Цветан повехне”.

Премиерът спъвал екстрадицията на българина

Ексбанкерът се отблагодарил с няколко милиона евро

Сърбия все още не е екстрадирала Цветан Василев, тъй като той се ползва с личната защита на премиера Александър Вучич, в замяна на което ексбанкерът пълни джобовете му. Това пише сръбският в. “Таблоид” в материал под заглавие “Когато Цветан повехне”.

Изданието припомня за натрупаните многомилионни дългове (в евро) на фабриката за стъкло в Парачин, която бе собственост на Василев. Както и че миналото лято Вучич размаха пръст на българина с думите “Засрами се, Цветане” и го призова да си плати борчовете. Само два месеца по-късно Вучич приема предложението на Василев за дарение от няколко милиона евро, пише “Таблоид” и отбелязва, че след това всичко потича по вода - фабриката е продадена, Василев вече не дължи нищо и си живее необезпокояван в Белград.

Вестникът посочва, че заради проблемите с екстрадирането на Василев българският главен прокурор Сотир Цацаров е изпратил сигнал и до Съвета на Европа и че София може да окачи случая с ексбанкера като воденичен камък на врата на Белград, включително да попречи на отношенията му с ЕС. Изданието прогнозира, че Вучич ще бъде притиснат и в крайна сметка ще предаде Василев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право