Румяна Бъчварова: Полицейската операция в София е рутинна, проверяваме за нелегални мигранти във вътрешността на страната

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви пред БНТ, че спецакцията, която се провежда срещу нелегалните мигранти е рутинна.

"Проверяваме за нелегални имигранти вътре в страната. Това е част от нашия подход за справяне с миграционния натиск. Не само охрана на границата, но и проверки, регистрация на установените нелегални имигранти вътре в страната за да може да овладеем целия поток.

И аз мисля, че тези три етапа, на които осъществяваме контрол, на практика изразяват нашия подход на справянето - на вход, вътре в страната, и на изход ние осъществяваме много строг контрол", каза Бъчварова.

"Имаме нужда от по-високо внимание, по-висока бдителност по отношение на белезите за радикализация, - каза Румяна Бъчварова за БНТ относно забраната за носенето на бурки.

"В България те нито са широко разпространени, нито са толкова дълбоко вкоренени, но ако ние в този момент нямаме такава реакция след време може да се окаже късно. Има белези, които са установени, има такива анализи (ние ги ползваме в МВР) - белезите на поведение, което индикира радикализация.", коментира Румяна Бъчварова.

Според вътрешния министър местните власти трябва да вземат решението за облеклото, защото те са най-близо до температурата на обществените настроения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини