Адвокатът на двама от задържаните служители във Фонда за лечение на деца: Москов очевидно искаше да овладее Фонда

Според адвоката на двама от задържаните служители във Фонда за лечение на деца Константин Симеонов здравният министър Петър Москов е искал да овладее институцията и да сложи там негови хора.

По думите му Москов е в мъртва хватка с властта и желанието му да управлява авторитарно в министерството е силно.

"Обвинението, което се повдигна на всички задържани за 24 часа, беше за създаване на организирана престъпна група. Обжалвайки мерките за отклонението, се получи определение от Специализирания съд, от което е видно, че доказателства в папките за създаване на организирана престъпна група няма. На нас тези папки не ни бяха показани. Това беше и причината да не се поиска задържане под стража”, подчерта Симеонов пред БТВ.

Според адвоката на бившия директор на фонда Диана Ангелова е най-лесно да създадеш впечатление, че се бориш, като направиш един демонстративен акт за борба с корупцията, за да отстраниш вниманието от министерството.

"Нито е имало неправомерно присвояване на средства, нито нанасяне на вреди на фонда, нито има деца, ощетени от каквото и да е преразпределяне на средства. Години наред са се давали отчетите, министерството е знаело всичко, всеки разходван лев", подчерта Ангелова.

Разследващите към нас нямаха въпроси и според мен нямат въпроси, защото няма и доказателства, подчерта тя.

Адвокат Симеонов подчерта, че има забавяне в оформянето на документите за лечението на някои деца след акцията. Ангелова подчерта, че според нея родителите ще изчакат дадения им срок от 18 май за последно решение и ако няма решение, ще се обърнат към медиите за помощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини