Слави и Ку-ку бенд забиват в O2 Арина в Лондон на 9 юни Най-голямата зала в Европа ще отвори врати за родните музиканти

Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Еколози глобиха заводи с близо 35 000 лв. за замърсяване

Месопреработвателното предприятие “Чех” в дряновското село Соколово и химическия комбинат “Свилоза” в Свищов са глобени с за близо 35 000 лв. Те са сред общо 122 обекта, които са проверени през април от експертите на РИОСВ във Велико Търново.

Еколозите са наложили три санкции на обща стойност 34 332 лв. Две текущи санкции са наложени на “Чех-99” ООД и на “Чех – Йосиф Новосад” ООД за неспазване на индивидуалните емисионни ограничения, поставени в разрешителните за ползване на воден обект за заустване на отпадъчни води в повърхностни води за мандра и кланица в Соколово. Еднократна санкция е наложена на “Свилоза” АД за неспазване на индивидуалните емисионни ограничения, определени в комплексното разрешително.

“През периода са събрани 5992 лв. от наложени глоби и санкции. Експертите на РИОСВ извършиха 123 проверки в 122 обекта на територията на Великотърновска и Габровска област. В резултат са издадени 18 предписания. 66 проверки са направени във връзка с изтичането срока на предписанията до кметовете на общини за почистване на отпадъци от речните корита и общинската пътна мрежа и прилежащите им територии”, информираха от екоинспекцията в старата столица.
Проверени са реки, дерета и участъци от общинската пътна мрежа на 14 общини, попадащи в обхвата на РИОСВ – Велико Търново.

“Проверките установиха, че предписанията са изпълнени в посочения срок. Не са констатирани нерегламентирани замърсявания на речните корита и общинската пътна мрежа с отпадъци. През периода са съставени 3 акта- на “Прити 95” ООД, Лясковец и “Виктори 2000” ЕООД, Свищов за неводене на отчетност на отпадъците и на “Химпродукт” АД, Горна Оряховица за неспазване на условия от Решение по преценяване необходимостта от ОВОС на директора на РИОСВ – Велико Търново”, уточниха от РИОСВ във Велико Търново.

Издадени са три наказателни постановления за 2200 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.