Блъснаха момче с тротинетка, изскочило на булевард в София

Продължава издирването на 18-годишния затворник, избягал от общежитие в Смолян

На 23 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 23.10.2019

Стрелба в училище в Калифорния, един човек е ранен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две жертви на поройни дъждове в Италия

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Еврокомисар: Влизането в Шенген на Хърватия, България и Румъния е още по-необходимо при сегашните предизвикателства

„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Еколози глобиха заводи с близо 35 000 лв. за замърсяване

Месопреработвателното предприятие „Чех“ в дряновското село Соколово и химическия комбинат „Свилоза“ в Свищов са глобени с за близо 35 000 лв. Те са сред общо 122 обекта, които са проверени през април от експертите на РИОСВ във Велико Търново.

Еколозите са наложили три санкции на обща стойност 34 332 лв. Две текущи санкции са наложени на „Чех-99“ ООД и на „Чех – Йосиф Новосад“ ООД за неспазване на индивидуалните емисионни ограничения, поставени в разрешителните за ползване на воден обект за заустване на отпадъчни води в повърхностни води за мандра и кланица в Соколово. Еднократна санкция е наложена на „Свилоза“ АД за неспазване на индивидуалните емисионни ограничения, определени в комплексното разрешително.

„През периода са събрани 5992 лв. от наложени глоби и санкции. Експертите на РИОСВ извършиха 123 проверки в 122 обекта на територията на Великотърновска и Габровска област. В резултат са издадени 18 предписания. 66 проверки са направени във връзка с изтичането срока на предписанията до кметовете на общини за почистване на отпадъци от речните корита и общинската пътна мрежа и прилежащите им територии“, информираха от екоинспекцията в старата столица.
Проверени са реки, дерета и участъци от общинската пътна мрежа на 14 общини, попадащи в обхвата на РИОСВ – Велико Търново.

„Проверките установиха, че предписанията са изпълнени в посочения срок. Не са констатирани нерегламентирани замърсявания на речните корита и общинската пътна мрежа с отпадъци. През периода са съставени 3 акта- на „Прити 95“ ООД, Лясковец и „Виктори 2000“ ЕООД, Свищов за неводене на отчетност на отпадъците и на „Химпродукт“ АД, Горна Оряховица за неспазване на условия от Решение по преценяване необходимостта от ОВОС на директора на РИОСВ – Велико Търново“, уточниха от РИОСВ във Велико Търново.

Издадени са три наказателни постановления за 2200 лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.