Тръгва делото срещу кървавия Веско

Окръжната прокуратура в Шумен е внесла обвинителeн акт срещу 33-годишния Веселин Чуфудов, който уби по особено жесток начин майката на три деца, негова любовница. Подсъдимият е с мярка задържане под стража, чака насрочване на делото във варненския затвор.

Кървавата драма стана през август 2014 г., Веселин се укри и избяга в Турция, но беше заловен там. След дълъг престой в затвора, през септември м.г. Веско-Кървавия, както стана популярен убиеца, бе върнат у нас.

33-годишният мъж имал връзка с жертвата 43-годишната Небаат С. от Шумен. Жената често ползвала такси, за да отиде на работа и така се запознала с Веселин, който работел като таксиметров шофьор.

По-късно подсъдимият си намерил работа в Бургас и за да се виждат тайно с приятелката, наел стая в къща в Шумен. На 11 август 2014 г. жената излязла рано от дома си и съпругът й не я усетил. Вечерта тя не се прибрала и той започнал да я търси на мобилния телефон. На другия ден посетил работното й място, отишъл и до шуменско село, където живеели родителите й, но не я открил. След като не успял да я издири, подал сигнал за изчезването в полицията.

На 12 август около 18,30 часа тялото било открито в квартирата, наета от подсъдимия Веселин. Жената лежала гола и кървава на леглото. Назначените съдебномедицински експертизи установили 13 прободно-порезни рани с нож в областта на шията й, прерязана трахея и магистрални шийни венозни съдове.

Причина за смъртта, според заключенията на експертите, е остра следкръвоизливна анемия и аспирацията на кръв в белите дробове, довели до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност. Убийството било извършено с изключителна ярост и ожесточеност към пострадалата, обобщават фактите от Апелативна прокуратура-Варна.

Веселин напуснал страната в посока Турция, но бил заловен много бързо още докато бил с кървавата тениска. Екстрадиран е у нас, за да отговаря за жестокото убийство.

Подсъдимият не дава обяснения в хода на разследването. Авторството му е доказано с десетки веществени доказателства по метода на ДНК-профилирането. Предстои делото срещу Веселин, който е неосъждан до момента, да бъде насрочено за разглеждане в Окръжния съд в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право