587 обекта и 4 353 лица са проверени по време на спецакцията на МВР

В рамките на съвместна специализирана акция на МВР, ДАНС и прокуратурата са били проверени 587 обекта, 1 703 моторни превозни средства и 4 353 лица, съобщават от пресцентъра на МВР, цитиран от "Фокус".

Акцията е осъществена по разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов. В нея участват общо 1428 служители и 440 автомобила.

Операцията се реализира на територията на София, Бургас, Ямбол, Сливен, Ст. Загора, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Враца, Монтана, Видин, РДГП Елхово и РДГП -Драгоман. Целта й е установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужденци и лица, съпричастни към трафик.

Установени са 55 незаконно пребиваващи чужденци, от тях 7 са под 18 години, 10 са без регистрация в АФИС. Установени са 10 лица, съпричастни към каналджийска дейност. 34 са задържаните с мерки за неотклонение до 24 часа. Образувано е едно досъдебно производство.

Тази сутрин към 06:30 часа в района на вилна зона „Рациария“ до с.Арчар, общ.Димово, в необитаема вила са установени 25 нелегални имигранти, от които 23 мъже и 2 жени. По първоначални данни трима от чужденците са непълнолетни. Всички те са заявили, че са граждани на Афганистан и Пакистан. В 12 са намерени документи от Агенцията по бежанци.

Чужденците били охранявани от 35-годишен криминално проявен мъж от Видин. По първоначални данни той бил ангажиран с престоя им, докато пристигнат каналджиите, обещали им прекарване през българо-сръбската граница. Видинчанинът е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини