Задържаха мъж по подозрение за майцеубийство

снимка: pixabay.com

52-годишният Фадли Мухаремов от шуменското село Стоян Михайловски е задържан в петък, след като оповестил, че е открил майка си мъртва в леглото, но има данни, че жената е била бита от него. По тялото на 80-годишната Магбуле Мухаремова са открити странни травми. Имала и рана на челото, дълбока до кост. По дрехите й имало кръв. Странната смърт започнала да се разплита от криминалисти и съдебен лекар след 9 часа сутринта в петък.

Фадли сам отишъл в дома на кмета Ахмед Заим към 7 часа и казал, че с изненада открил майка си починала. Вечерта яли, всеки си легнал, а на заранта я викал, а тя не помръдвала. Ядосвал се, че през деня майка му ходила по пътя към кариерата и разказвал, че паднала и си ударила сама главата. Кметът обяснил, че трябва да се извика личния лекар. След 9 часа джипито подало сигнал до полицията за жена с нетипична рана на главата. Към селото веднага е насочена оперативна група.

Има данни, че синът бил извикал и съседки да къпят жената за погребение, но ритуалите били прекъснати. Освен травма на главата, жената имала и други наранявания по тялото. Синът признал, че я ударил с дървена лопата за хляб. Внимателен оглед е бил направен и на дилафа за печката, на който имало косъм от бабата.

Жената се оплаквала, че Фадли я тормози. Искал пенсията й и я изпивал. Бил безработен и разчитал само на парите на майка си. Заканвал се, че ще я убие и пред съседи. Пенсионерката се оплаквала и на кмета, последно идвала при него преди месец и разказвала, че синът я гони от къщата. На отправените предупреждения Фадли отвръщал, че майка му си измисля.

Изясняват се причините и обстоятелствата около смъртта на възрастната жена. Аутопсия ще покаже точната причина за смъртта и дали е починала от удара в главата. Образувано е досъдебно производство. Разследването е под надзора на Окръжна прокуратура-Шумен.

Окръжната прокуратура в Шумен привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа Фадли от село Стоян Михайловски, който умишлено умъртвил майка си, съобщиха по-късно в петък от Апелативна прокуратура-Варна.

Мъжът е обвинен за престъпление по член 116, ал. 1, т. 3, във връзка с чл.115 от Наказателния кодекс. След изтичане на първоначалния срок на задържането му Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право