Съдят внучкa, източила 1400 лв. от картата на баба си

Окръжна прокуратура в Търговище дава на съд 31-годишна внучка, откраднала 250 лв. и източила още 1400 лв. от дебитната карта на баба си. Пламена Й. oт София окрала баба си при гостуване в дома й в търговищкото село Руец.

През февруари 2015г. възрастната жена поканила момичето да й гостува, за да му прехвърли частта си от апартамент в Търговище. На рождения ден на внучката – 16 февруари, двете отишли при нотариус да направят прехвърляното, но той отсъствал. Върнали се на село и внучката отмъкнала 250 лв. от портмонето на баба си и дебитната й карта. Веднага след това си тръгнала.

Когато бабата установила, че липсват парите и картата, се обадила на Пламена, но тя отрекла. Казала, че сигурно детенцето й, което било много малко, е хвърлило картата в печката. Последвал скандал между двете и те прекъснали отношения.

През следващите дни обаче Пламена изтеглила на пет пъти общо 1405 лв. от картата на баба си. Това било засечено и от камера на банкомат.

Срещу младата жена е повдигнато обвинение за използване на платежен документ без съгласие на титуляра. Тя е направила пълни самопризнания. Делото е насрочено за края на месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право