Кучето Каро залови каналджия и 15 нелегални имигранти

Кучето Каро и неговият водач. Снимка: МВР

Гранични полицаи от РДГП – Драгоман и служебното куче Каро задържаха след преследване 15 нелегални имигранти и техен водач от Перник в хода на полицейската операция срещу нелегалната миграция в страната, съобщават от пресцентъра на Гранична полиция.

Днес към 8 часа автопатрул от РДГП - Драгоман забелязал в района на село Филиповци два автомобила, движещи се с висока скорост към град Трън. Граничните служители подали сигнал за проверка, но шофьорите не се подчинили на полицейското разпореждане и продължили. Автопатрулът тръгнал след тях. Близо до разклона за село Бутроинци граничарите открили двете спрели коли.

Единия автомобил – ван "Опел", бил без шофьор, а в товарното му отделение граничните полицаи открили 10 нелегални имигранти – 4 мъже, 2 жени и 2 момчета, които заявили, че са от Афганистан. В другата кола, марка "Ауди", управлявана от К. М. /26 г./ от Перник, граничните полицаи открили следи от кал по пода. Извикани са още служители от граничното полицейско управление в Трън и е сформирана оперативно-издирвателна група с полицейското куче Каро.

С помощта му след претърсване на района са намерени укрити още 5 нелегални имигранти, мъже, самоопределящи се като афганистанци. Незаконните имигранти са задържани в ГПУ-Трън за установяване на самоличността им. Шофьорът на аудито също е задържан, а другият водач се издирва.

Уведомена е прокуратурата, работата по случая продължава.

Коментари

Задължително поле