Шефът на Терем Стоил Яков напуска, за да готви ДСБ за предсрочни идбори

Снимка: Фейсбук

Шефът на борда на директорите на Българските военноремонтни заводи ТЕРЕМ ЕАД Стоил Яков, който е и председател на изборния щаб на ДСБ, подава оставка за да подготви партията за предсрочни изброи, обяви той във фейсбук.

"Днес реших да депозирам оставката си като Председател на Борда на Директорите на ТЕРЕМ ЕАД.

Министърът на отбраната вече е уведомен.

Позицията ми в Борда на Директорите не е властова и никога не съм гледал така на нея. Работата в ТЕРЕМ беше точно това – работа, в полза на дружеството и българските данъкоплатци. За една година с колегите успяхме да направим ТЕРЕМ най-прозрачно управляваното държавно дружество. Изведохме го на печалба. Горд съм с постигнатото и ще следя внимателно работата на дружеството оттук нататък.
Но, като председател на предизборния щаб на ДСБ, пред мен стои отговорната задача да подготвя партията, реформаторската десница за предсрочни парламентарни избори. От тази задача зависи бъдещето на България и искам да й се посветя изцяло. (не искам с присъствието си в ТЕРЕМ да дам повод на кафявите медии да компрометират успешната работа на дружеството)

Резултатите ни трябва да ни позволят да изведем държавата от институционалната криза, в която е изпаднала. Да проведем съдебната реформа. Да утвърдим европейската посока за развитие на България и така да позволим на предприемчивите българи да развиват динамична икономическа дейност."

Коментари

Задължително поле