Чужденец поема „Левски“

Управителният съвет на „Левски“ посочи вратата на Стойчо Стоев. Още в сряда шефовете са гласували освобождаването на треньора. Спортният директор на „сините“ Георги Иванов бил против. Гонзо поискал Стоев да завърши сезона, а след това да се говори за смяна. От УС обаче не искали и да чуят. Управниците били бесни на треньора за публично направени реплики и изказвания.

„Тъжно ми е - каза Стоев. - За решението натежаха репликите ми, че отборът е далеч от „Лудогорец“ и онова извадено от контекста сравнение с „Райо“ (Валекано). Имах предвид от финансово естество каква е разликата между нас и тима от Разград, но... Аз просто казах истината. Приказките за постоянната ми смяна можеха да се тушират с две изречения от ръководството. От седмото място с хиляди перипетии, редуциран бюджет и млади състезатели, стабилизирахме отбора и заслужено той ще играе в Европа. Целта бяха турнирите, изпълних я. Не се чувствам обиден, малко съм разочарован. С Гонзо бяхме добър екип“.

Стоев ще води „Левски“ за последно срещу „Пирин“ в неделя. 24 часа по-късно Георги Иванов ще представи новия треньор.

„Ще бъде чужденец - призна Гонзо. - Огорчение е за мен, че Стойчо си тръгва. Аз оставам, но ще имам повод за размисъл какво да правя след края на сезона. Управителният съвет взе решение, което не беше мое предложение“.

Спортният директор добави, че клубът продължава да работи с минимален бюджет. Нещо, с което ще бъде посрещнат за „добре дошъл“ и поредният нов треньор в „Левски“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ