Изнасилвачът Патето задържан за стрелба с газов пистолет

снимка: архив

Известният рецидивист с изнасилвания и блудства Емилиян Бисеров по прякор Патето /44г./ е бил арестуван след стрелба с газов пистолет в шуменското село Буйновица, където живее. Той е там след освобождаването му от затвора на 16 април 2014 г. и до този момент не се е проявявал, стриктно спазва и всички ограничения, наложени му от закона.

В четвъртък вечерта Патето се прибирал към дома си след като бил пил бира в центъра на селото. Възникнал обаче скандал между него и съседи. Според запознати, от няколко месеца жена, която живеела през 2-3 къщи, останала вдовица с две деца. Патето имал афинитет към нея, но жената не искала и да чува за него, оплакала се и на кметицата на с. Буйновица.

Вечерта на улицата се завихрил спор, дошли и роднини на жената от съседно село. Четирима души нападнали Патето на улицата, а с цел да се защити той извадил газов пистолет и стрелял. Според мъжете, ексзатворника се целил в тях. Те го задържали и извикали полиция след 22 часа. Пред пристигналите на място униформени Патето се клел, че стрелял във въздуха. Той е задържан в ареста за срок до 24 часа. Работата по изясняване на случая продължава, съобщават от полицията.

Притежанието на газов пистолет е на уведомителен режим и Патето го е спазил, съобщиха от полицията. Във фаталната вечер той е бил с 0,30 промила алкохол. Може да му бъде съставен акт или да бъде съден за проява на хулиганство.

Патето е съден 8 пъти за грабежи, блудства и изнасилвания, посяга на малки деца, момичета, жени. Последната му присъда е от 2000 г., когато му налагат 10 г. за грабеж и блудство. Година по-късно обаче, Патето направи невероятен екшън на жп.гарата в Шумен, измъкна се от охраната, мина под влака и живя над 30 часа на свобода. Това увеличи наказанието му.

След излизането му от затвора на 16 април 2016 г. му е наложена 3-годишна пробационна мярка и той няма право да напуска село Буйновица. В продължение на 1 г. е бил с гривна и не е нарушавал изискването. Продължава да се подписва на всяко първо число на месеца при кметицата на Буйновица Ремзие Мустафа. Патето работи в дърводелски цех в близкото село Изгрев. Доскоро с него нямало никакви проблеми, но сега махалата, в която живее, е притеснена.

Когато бил пуснат от затвора, хората в блока в Шумен, където живее, събрали подписка и не искали да се връща при тях. Така той се настанил в дядовата си къща в Буйновица и жевеел сам. Прякорът на Патето е заради характерната му походка.

Коментари

Задължително поле