Община Пловдив се включи в европейската инициатива "Ден без асансьори"

Служителите на Община Пловдив се включиха навръх 13 май (петък) в европейската инициатива "Ден без асансьори" и се качиха по стълбите на 12-етажната административна сграда на площад "Централен", за да стигнат до работните си места.

Повечето от служителите пренебрегнаха удобството да използват двата асансьора, които символично бяха затворени с оранжеви ленти, и с ентусиазъм изкачиха стълбите до най-горните етажи на бившия Партиен дом, където са разположени кабинетите им. Някои дори признаха, че дори предпочитат стълбите пред асансьорите, защото обичат да ходят пеш, за да са здрави и във форма. Сред тях е заместник-кметът по общинската собственост, устройство на територията, строителството и инвестициите инж. Димитър Кацарски, чийто кабинет е на 10-ия етаж.

Евроинициативата "Ден без асансьори" се провежда в Пловдив за втора поредна година, а идеята е да се покаже, че за да се движим и бъдем активни, не е необходимо да отделяме време и средства. По време на кампанията бяха раздавани информационни материали, в които бяха описани ползите от използването на стълбите.

"Ден без асансьори" е част от кампанията "NowWeMOVE", която в България се координира от сдружение "ВG Бъди активен" и се провежда в цялата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони