Ето ги жертвите на убиеца от Чикаго

Таня Цанева, ЦИК: До момента няма сигнали за купуване на гласове

Австралия: Притеснени сме от неясните законови основания за задържането на Полфрийман

Защо заводите за автомобили заобикалят България Оборотите в изработката на компоненти растат с 27%

Проблем със сензорите на Tesla Електрониката не улавя бързо движещи се обекти, които изведнъж попадат в обсега на автомобила

Патриарх Неофит отслужи Архиерейска света Литургия на Петковден (СНИМКИ)

Apple забавя споделянето на iCloud папки

Министър Петков: Предвидено е увеличение на всички пенсии с 6,6% от юли

Огромни вълци унищожават добитъка в благоевградско село

44-годишен мъж е с опасност за живота след пожар в Бургас

Мъж е убит с нож в Костенец

Откриха най-тежкото авокадо в света Рекорд на Гинес и за най-голяма плодова салата

Три дни безплатни прегледи във ВМА на пациенти с акне

Какво поучително има за жената и за мъжа в статия за рибите?

Не българите, а британците родиха расизма Ще помисли човек, че англичаните ще играят мач в столицата на апартейда, а не в София

Община Пловдив се включи в европейската инициатива „Ден без асансьори“

Служителите на Община Пловдив се включиха навръх 13 май (петък) в европейската инициатива „Ден без асансьори“ и се качиха по стълбите на 12-етажната административна сграда на площад „Централен“, за да стигнат до работните си места.

Повечето от служителите пренебрегнаха удобството да използват двата асансьора, които символично бяха затворени с оранжеви ленти, и с ентусиазъм изкачиха стълбите до най-горните етажи на бившия Партиен дом, където са разположени кабинетите им. Някои дори признаха, че дори предпочитат стълбите пред асансьорите, защото обичат да ходят пеш, за да са здрави и във форма. Сред тях е заместник-кметът по общинската собственост, устройство на територията, строителството и инвестициите инж. Димитър Кацарски, чийто кабинет е на 10-ия етаж.

Евроинициативата „Ден без асансьори“ се провежда в Пловдив за втора поредна година, а идеята е да се покаже, че за да се движим и бъдем активни, не е необходимо да отделяме време и средства. По време на кампанията бяха раздавани информационни материали, в които бяха описани ползите от използването на стълбите.

„Ден без асансьори“ е част от кампанията „NowWeMOVE“, която в България се координира от сдружение „ВG Бъди активен“ и се провежда в цялата страна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.