Бивш кмет на Пловдив дари пари за кампанията "Топъл обяд" на Ортодоксалния орден

Бившият кмет на Пловдив д-р Иван Чомаков направи парично дарение за благотворителната кампания "Топъл обяд", която повече от 1,5 година съществува в града под тепетата благодарение на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан с председател д-р Невен Енчев и неговия брат близнак пластичния хирург д-р Ангел Енчев.

"Лично познавам повечето хора от опашката пред болницата "Медлайн", които видях днес. Знам, че имат висше образование и през целия живот са работили, а сега им е трудно да преодолеят мизерията. Затова е хубаво и младите да знаят, че всеки човек може да изпадне в трудно положение, дори да е имал престижна професия и висше образование", заяви изкаралият два мандата градоначалник от СДС, след като раздаде топъл обяд на гладните и изпаднали в нужда пловдивчани заедно с д-р Невен Енчев.

Двамата планират да организират съвместно още няколко благотворителни кампании, като първата от тях ще е през месец юни. "Сам потърсих д-р Енчев, защото се прави псевдоблаготворителност на много места, докато тук нещата са истински и се случват всеки вторник и петък", допълви екскметът на Пловдив д-р Иван Чомаков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони