"Локо" (Пд) без особен шанс да получи дарение от 200 дка общински имоти

Предложението за безвъзмездно даряване на над 200 дка общинска земя на ПФК "Локомотив 1926 Пловдив" АД ще бъде гласувано на предстоящата на 17 май (вторник) сесия на местния парламент в града под тепетата, но няма особен шанс то да мине, научи "Труд".

За да се стигне до дарение, е нужно предложението да бъде подкрепено от 2/3 от 51-те старейшини и да събере поне 34 гласа, което практически е невъзможно. Това стана ясно още при внасянето на предложението в разпоредителната комисия на ОбС-Пловдив, като нейните членове от различните политически сили под тепетата са също скептично настроени, че искането на ръководството на "Локомотив" в лицето на собственика Христо Крушарски и изпълнителния директор Румен Руйчев за безвъзмездно дарение на имоти с обща площ от 200 868 квадратни метра ще бъде прието.

Искането включва 3 терена: най-големият от тях от 96 892 кв.м включва стадиона и спортния комплекс в парк "Лаута", а останалите два са с площи от 56 784 кв.м за изграждане на спортно-възстановителен комплекс и от 47 192 кв.м за жилищно строителство за нуждите на футболния клуб в близост до Парка на репресираните между блоковете 98, 99 и 314 в ж.р. "Тракия".

"Абсурдно е да се дарят 200 дка общински имоти в името на "любовта" към спорта и то без ясни гаранции, реални условия за инвестиции и без да се спазва принципа на бизнес конкуренцията", коментира Дани Каназирева, председател на групата общински съветници от ПП "Съюз за Пловдив". Кметът на Пловдив Иван Тотев обясни, че общинската администрация е изпълнила искането на "Локомотив" (Пд), подготвила е предложението и го е входирала в местния парламент, но последната дума имат 51-те старейшини.

В града под тепетата с нетърпение очакват сесията на 17 май и каква ще е реакцията на производителя на ракети против градушка Христо Крушарски, ако желанието му не бъде удовлетворено, и дали няма да си тръгне от "Лаута" като един от своите предшественици - Веселин Марешки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ