Полицаи откриха дрога и боеприпас у свищовлия плашил да убие мъж с брадва

Снимка: Архив

Наркотични вещества, акцизни стоки и боеприпас намерили и иззели полицаи от Свищов, докато проверявали сигнал за закана за убийство.

В 17 часа в петък в полицейското управление в крайдунавския град бил подаден сигнал, че гневен мъж размахва брадва и се заканва да съсече човек. Лютият спор между двамата възникнал заради непарвилно паркиран лек автомобил в центъра на Свищов.

На мястото незабавно пристигнал полицейски екип и извършителят бил спипан, докато все още държал секирата в ръка. 31-годишният Л. М. от свищовското село Българско Сливово се оказал известен на полицията и осъждан. Мъжът бил задържан.

При последвало претърсване в лекия му автомобил БМВ са установени и иззети 6 плика, съдържащи суха кафява растителна маса, с мирис на тютюн, без поставен акцизен бандерол. Нелегалната стока била с тегло 6 кг. При обиск в жилището му полицаите пък се натъкнали на боеприпас 7,6 кал., едно растение коноп и прекурсори, съоръжения и материали за производство на наркотични вещества.

По случая е започнато досъдебно производство .След доклад на материалите в прокуратурата Л. М. е привлечен, като обвиняем. С постановление на държавното обвинение, Л.М. е задържан за срок до 72 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право