Четирима катастрофираха и отидоха да си допият

Шофьор и спътниците му катастрофираха на магистрала "Хемус", останаха невредими и отидоха да се почерпят

Шофьор се блъсна в огражденията на ремонтиран участък на магистрала "Хемус" по пътя Шумен-Варна и отиде в близко заведение да си допие със спътниците.

Катастрофата с почерпка станала след полунощ в петък, когато постъпил сигнал, че "Фолксваген Голф" с варненска регистрация се е блъснал лошо на магистралата и в него се е врязала мантинела. Полицаите се притеснили, че има пострадали пътници, но на място не открили никой. При направения обход установили четирима души в заведение на близо. Изяснено било, че между тях е и водачът Сотир Р. /27г./ от Варна. Установено било, че е неправоспособен. Произшествието е станало, поради движение с несъобразена скорост.

Водачът загубил управление и се блъснал във временната ограничителна мантинела. Тестван е за алкохол и дрегерът отчел 0,67 промила в издишания въздух. Съставени са му актове. Той ще отговаря за това, че не е уведомил за катастрофата, че е напуснал произшествието, че е започнал да пие преди да го тестват за алкохол, съобщават от полицията в Шумен.

Коментари

Задължително поле