Цветан Цветанов: Радан Кънев сигурно се е пошегувал за рождения ден на президента с това предложение

„Днес президентът Плевнелиев е рожденик и предполагам, че Радан Кънев искаше просто да си направи една шега вчера, но това не е шега, когато говорим за сериозни политически теми“, заяви замeстник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов, предаде БГНЕС.

Според Цветанов не е нормално политик да предложи някого за президент и да търси някакво обединение, при положение, че самият номиниран дори не знае. Депутатът благодари на президента Плевнелиев за бързата му реакция, така че да спрат всякакви спекулации или внушения в публичното пространство. Цветанов също определи като интриги изказването на Радан Кънев по отношение на президента.

„Когато си толкова объркан, толкова непоследователен и търсиш вече как да бъдеш отразен, не смятам, че това е начинът, по който трябва да го правиш. Защото малкият и невъзпитаният може да си позволява всичко. Но големият политически субект, какъвто е ГЕРБ, и коментарите, които трябва да правят политиците от ГЕРБ, се отнасяме с изключително голяма сериозност по всички актуални теми, които вълнуват обществото“, коментира още Цветанов.

Цветанов потвърди, че има немалка вероятност депутатите да сезират Конституционния съд за референдума, иницииран от Слави Трифонов.

„Обсъждахме с нашите партньори, които формират парламентарното мнозинство, възможността да се търси някакво политическо съгласие от всички парламентарни групи, за да може действително да се сезира Конституционният съд и да не се проведе референдум за нещо, което за всички е ясно, че голямата си част е може би противоконституционно“, каза Цветанов, уточнявайки, че единствено Конституционният съд може да се произнесе по законността в този казус.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика