Гардове от 7 страни мерят сили у нас

Елитни гардове от 7 държави, сред които България, Румъния, Грузия, Молдова, Украйна, Беларус и Полша, мерят сили в първото по рода си официално признато европейско първенство за бодигардове. Форумът бе открит в София в присъствието на цялото ръководство на Международната бодигард федерация и ще продължи до понеделник.

Общо 15 отбора от всички представени държави влизат в битка за титлите в отделните осем категории.

„Първото европейско първенство „Бодигард“ единствено е признато от международната федерация. Това е венец на осемгодишния труд на Българската бодигард федерация, която участва на всички международни състезания, и признание за нашите възможности“, заяви председателят й Румен Ралчев пред „Труд“.

На церемония на пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ в София той откри състезанието под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова. „Като европейска столица на спорта през 2018 г. ние с радост домакинстваме“, посочи заместникът й Тодор Чобанов и пожела по-добрият сред упражняващите тази достойна професия да спечели.

Надеждите за титли на България се възлагат на НСО, служба „Военна полиция“ и Българската бодигард федерация, които трябва да преборят трудната конкуренция на петте украински отбора.

Коментари

Задължително поле