Цветанов и Кунева обявиха Кънев за интригант (обзор)

Лидерът на ДСП Радан Кънев прави политически интриги. Това заявиха председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерът Меглена Кунева. Повод стана призивът на Кънев проевропейските партии да се обединят и издигнат като независим кандидат Росен Плевнелиев за втори мандат за президент.

"Радан Кънев търси поредната интрига, която смята, че може да му донесе политически дивидент”, заяви в събота Цветанов. Според председателя на ГЕРБ Кънев търси повод да бъде отразен от медиите и затова се е пошегувал с президента в навечерието на рождения му ден.

„Всичко това е толкова несъстоятелно, не заслужава дори да бъде коментирано. Не е нормално, политик да предложи някого за президент и да търси някакво обединение, при положение, че самият номиниран не знае”, заяви Цветанов. Той благодари на президента, че веднага е реагирал, за да може да се спрат всякакви спекулации, или внушения, които могат да бъдат направени в публичното пространство.

В същото време вицепремиерът Меглена Кунева заяви, че поведение на Кънев е удар срещу Реформаторския блок (РБ). "Ако някой иска да убие РБ, това е стъпка в тази посока. Не смятам, че хората, които са стигнали до ниво ръководители на съответните партии, са недостатъчно умни. Ако това не е политическа глупост, какво друго може да бъде. Разбирам мотивите на президента да се изкаже по този начин. Независимо, че изглежда, че той е първата жертва на подобна интрига, мисля, че дълбоката цел е Реформаторският блок", коментира тя в Русе.

"Крайно необичайно е да се издигне кандидатура без да попиташ човека. Не мога да си го обясня по никакви нормални правила - политически и чисто човешки", каза още Куневa.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика