Откриха две момичета обявени за общодържавно издирване Криминалисти от Търново засякоха откраднат автомобил

Мъж е открил мумифицирано тяло в своя къща в с. Антимово

Спипаха 400 литра нелегален алкохол в къща в Поликраище

Има риск от разхлабване на фискалната политика

Задържаха младеж, пребил жена от Елена

Неправоспособен и пиян водач карал мотор без номера

Проф. Георги Рачев: Катастрофалните сценарии за климата не се потвърждават, но продължава бавното затопляне В Черно море толкова високи температури не са регистрирани от 40 години, каза климатологът

На 79-годишна възраст почина Жорж Ганчев

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Григор Димитров падна с още 4 места в световната ранглиста Това е най-лошото класиране за българина от 28 май 2012 г.

Руски изтребител летя в близкия комсос (ВИДЕО)

Изтича срокът за подаване на заявления за АЕЦ „Белене“

Каква е разликата между добрия и страхотния адвокат?

Румяна Арнаудова: Мартин Трифонов е убил детето с камък

Датският премиер: Идеята да продадем Гренландия на САЩ е абсурдна

Сестри, разделени като деца, се срещат за първи път след 55 години

Снимка: БТВ

Пенка Димитрова и Лиляна Арнаудова са две сестри, които се срещнаха за първи път след 55 години, раздлени и осиновени от различни семейства още от малки.

„В нашето родно село е имало Майчин дом. След като почива моят баща, нашият баща през 1958 г., майка ми сама не може да гледа 2 деца”, разказва Пенка Димитрова.

„Най-големият брат със снахата принуждават майка ми да оставят Латинка, защото няма кой да й помага, от бедно селско семейство. Тя е била на 4 годинки и 3 месеца, оставят я в дома в родното ни село и оттам веднага след 2 месеца я взимат и осиновяват”, допълва тя.

Селото е Липница, Врачанско, а по-малката сестра е осиновена в Бургас. „Преди 1-2 години тук една моя приятелка ми каза ти май си осиновена. Викам не е вярно, не е вярно, аз не вярвах, не вярвах, докато тя не ми се обади. Просто изревах по телефона и казах, че не е вярно”, спомня си Лиляна Арнаудова.

Първата мисъл на Лили и семейството й е, че това е „ало” измама за изнудване на пари. „На мен толкова много време ми е отнело, аз си знам. Аз съм идвала в Бургас в съда и съм я търсила, тук ни изгониха, защото е забранено да търсиш осиновени деца. Този закон трябва да отпадне, защото всеки има право да знае произхода и корените си, от къде тръгва”, казва Пенка, съобщи БТВ.

Мистерията с осиновяването разплитат от Сдружение „Къде си?”. „Те чрез Фейсбук, с много търсения и те ми подадоха ръка и така я отрих, на 17 февруари се обадих по телефона и казах търся Лили, тя вика аз съм, викам Лили аз ще казвам направо, ти знаеш ли, че си осиновена. Тя вика не, викам да знаеш, че ти си моята сестра, тя вика не е вярно. Викам поинтересувай се, погледни си акта за раждане, аз ще ти кажа какво пише на него”, разказва Пенка.

Актът за раждане е изцяло сменен. Дори в семейния албум има една снимка на Лили като бебе. „Имам бебешки снимки в кошче, което баща ми го е правил, осиновителят ми”, пояснява Лили.

„От този ден досега се чуваме и сме много доволни. Така се сближихме предварително по телефона”, казва тя.

Разговорите са от Италия, където Пенка живее и работи. Взела си е два месеца почивка, за да опознае сестра си.

„Имаме много неща да си разкажем, дано да ни стигне само времето! И Господ да ни помогне занапред! Да сме по-близо!”

Двете сестри вече имат деца и внуци. „Като ми се обади и ми каза, направо литнах, защото знам колко много искаше да я намери и си го беше поставила за цел и искаше детективи да наема”, каза дъщерята на Пенка – Миглена.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.