Радан Кънев прозря - ДСБ били слаби да номинират сами президент

"Ние не сме достатъчно силни, за да номинираме президент на България и го знаем много добре. Ако ние участваме в изборите, то това би било партийно позициониране, да вземем 7-8 процента. ДСБ нама такава цел", заяви Радан Кънев пред БНТ.

Според Радан Кънев в България има проблем-заплаха към геополитическата си ориентация. По думите му това го казват ГЕРБ, хора от Реформаторския блок и някои независими наблюдатели, които държат на геополитическата ориентация на президента Росен Плевнелиев.

България от избори на избори се разделя все по-дълбоко и се създава една лоша тенденция изборите преди всичко да са за партиите, а след това за избирателите. Кънев посочи като пример местните избори, които са се превърнали почти в партийно състезание.

Радан Кънев коментира представянето на Поли Генова. По думите му песента е била изпипана до перфекционизъм, а изпълнението е било страхотно. Кънев каза, че му е направило впечатление, че в тази кампания не е имало никакво разделение и никаква комплексарщина. Той подчерта великолепния подход спрямо българите в чужбина и каза, че е споделил видеото на българската песен. По думите му 465 хиляди гледания на видеото в социалните мрежи е един безпорен успех.

Коментари

Задължително поле