Бойко Борисов: В момента санираме над 900 блока в цялата страна

"В момента санираме над 900 блока в цялата страна, тук има 3 или 4 готови. 4 започват след 10 дни и мисля, че има още 12 по програма", това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на ремонтирания стоманен мост в Симеоновград.

„Вече втори млрд. се прави за санирането на жилищните сгради. Виждате как изглежда готов саниран блок и как изглежда несаниран блок. Това са пари, подарък от държавата за всяко семейство в тези апартаменти. Средно между 8-10 хил. лева на семейство струва”, посочи той, цитиран от "Фокус".

„Виждате какво съоръжение сме направили за 2,5 млн. лева. Затова е толкова важна битката с контрабандата, за да могат парите да отиват в бюджета”, подчерта Бойко Борисов и уточни, че другата седмица ще провери дали е ремонтиран Републиканският път, а след 6-7 месеца и санирането на блоковете. „Днес пускаме и влака, който вдига 226 км. и е със средна скорост от 170 км. Ще видите, че след около 2 години ще ходим на море или до Истанбул с високоскоростен интернет, докато седим в купето, но затова трябва да съберем още пари, за да купим нови локомотиви”, коментира премиерът.

Коментари

Задължително поле