Цветан Цветанов: АБВ не са били искрени в намеренията си за стабивността на страната

"След юни ще бъде обявена кандидат президентската ни двойка. Във връзка с различните интерпретации смятам, че не е добре да са говори много по тази тема. Защото когато предстоят избори много повече се повишава градуса на напрежението, което под една или друга форма ще повлияе върху управлението и върху политическата стабилност в страната. Затова смятаме че нищо не налага по-ранното обявяване на кандидат президентската двойка на ГЕРБ." , заяви в Бургас председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Той пристигна за среща с актива на партията в сградата на Бургаския свободен университет, придружаван от екоминистъра Ивелина Василева, кмета на Бургас Димитър Николов, който също е зам.-председател на ГЕРБ, кметове и депутати.

Все още и никоя партия не е обявила своите кандидати, коментира още по темата Цветанов и добави, че хората вече вярват само и единствено когато виждат реални политики.

Това, че преди време заяви, че бъдещият президент трябва да има здраво семейство не било жокер, каза заместник председателят на ГЕРБ:

"Това не е жокер, това е нормално, закономерно, защото когато искаш да бъдеш човекът, който е обединител на нацията, на първо място трябва да изповядваш семейните ценности. Защото иначе как ще говориш за политика и как ще правиш политика, ако ти самият не си се погрижил и не си създал семейство и не си отгледал поне едно, две, три, четири или повече деца."

"АБВ не са били искрени в намеренията си за стабилността на страната, защото когато формирахме кабинета "Борисов 2", тогава имахме коалиционно споразумение с РБ, заедно с Патриотичния фронт, имахме достатъчно народни представители за да формиране парламентарното мнозинство. Но разбира се с динамичните разговори , които провеждахме тогава с Европейската народна партия и с посещението на Жозеф Дол в страната, имаше висока експертна оценка на Ивайло Калфин и дадохме възможност и АБВ да бъде съпричастна към тази обща националната политика", заяви още Цветанов и продължи, "Нямаше индикации за това, което направи АБВ - даже парламентарната група на АБВ не бе запозната с това политическо решение. Но това решение се взема с политическия орган на АБВ и те трябва да се съобразят."

"Към настоящия момент имаме стабилно мнозинство", категоричен е Цветан Цветанов. По думите му след последните консултации с РБ и ПФ, и разговор по телефона с Валери Симеонов, във вторник, ще има окончателна позиция както за ветото на президента, а и за евентуални бъдещи законодателни промени в изборния кодекс, за да могат да бъдат успокоени и българите, които живеят в чужбина, ще има окончателна позиция относно евентуално сезиране на Конституционния съд от парламентаристите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика