Мустафа Карадайъ: Властта създава повече проблеми, отколкото стабилност

Страната се намира в политическа криза, а властта създава повече проблеми, отколкото сигурност и стабилност, каза новият лидер на ДПС Мустафа Карадайъ в каолиновското село Пристое, където се проведе митинг-събор за отбелязването на 27-та годишнина от майските събития и Възродителния процес, предаде БТВ.

Други участващи в митинга бяха и ръководството, депутатите и много кметове и председатели на местни структури на ДПС.

Пред симпатизантите и членовете на ДПС Карадайъ заяви, че освен политическата криза в страната, има и криза на властта.

„Имаме власт, която се опитва да създава повече проблеми в страната, отколкото стабилност и сигурност“, подчерта лидерът на движението.

Според него ГЕРБ е станал заложник на по-малкия си политически партньор в лицето на "Патриотичния фронт".

„Те сами себе си наричат патриоти, но истинските патриоти са тук в Пристое, в Делиормана, защото, ако те днес се опитват да крият своята политическа некомпетентност и немощ чрез езика на омразата и се опитват пак да ни поставят като основна мишена, и най-добре отива от Пристое да заявим на основния политически субект на властта днес – Ние чрез нашето единство, чрез нашата заедност няма да позволим да се гаврите с нашата свобода и нашето достойнство“, заяви в речта си Мустафа Карадайъ.

Той призова към създаване на ясни приоритети в страната, но те могат да бъдат постигнати само чрез диалог между утвърдените политически сили.

„Тези, които са ментета, тях ние лесно ги разпознаваме и 27 години не ги объркахме нито веднъж и няма да ги объркаме, бъдете убедени“, обърна се хоратасъбралото се множество председателят на ДПС.

Коментари

Задължително поле