Розово фламинго подлудява летище Бургас Аеропортът има надеждна звукова система

София планира 52 нови електробуса

Екстремна опасност от пожари в 11 области у нас се очаква утре

Над 1000 учители не достигат за страната Според синдикати педагозите са малко заради назначаването им на срочен договор

Катастрофа между три коли затруднява движението по магистрала „Тракия“

Гьобекли тепе и Зеугма – древният чар на Турция Югоизточната й част е все още непозната за туристите, но е истинска ориенталска приказка

Започнаха разговорите между външните министри на Франция и Иран по време на срещата на Г-7

Голям пожар гори край Охрид

Започва поредно издирване на жената птица Амелия Еърхарт - пионер в авиацията, изчезва без следа през 1937 г.

Самара Уивинг в сватбен съспенс “Докато смъртта ни раздели” е лятно жанрово забавление

Евакуираха плаж в Барселона заради бомба от Втората световна война

Деца от българската диаспора в Украйна, Сърбия и северна Македония посетиха Габрово Групата е част от втората национала кампания „Има и по-добро решение“

Иранска правителствена делегация е пристигнала в Биариц за срещата на Г-7

Мистериозният влатвин – камък с неизвестен произход

Самолет и хеликоптер се сблъскаха в майорка, петима души са загинали

Поли Генова – c „Облаче ле бяло”, „Хубава си, моя горо” и мисълта за баба и дядо към успеха

Нашата представителка в престижния конкурс „Евровизия“ Поли Генова благодари на всички, гласували за нея, и на екипа, на който се е уповавала безрезервно по време на цялото приключение, предаде БТВ.

„Ние направихме най-голямото постижение на България до момента, а може би и най-голямото постижение на Европа за тази година, 2016-та, защото България по вот е първа от Европейския съюз. Така че ние сме си едни абсолютно победители“, доволно беше Поли Генова.

Тя обясни, че не е имала никакви очаквания, а единствено и изцяло се е доверила единствено на екипа си: „Невероятни професионалисти, хора, които споделиха с мен емоцията, изживяването и невероятното приключение, наречено „Евровизия”.

Според експертите от TBU, които се занимават с „Евровизия“ от близо 60 години, това е един от най-силните финали изобщо.

Певицата сподели, че в минутите преди да излезе на сцена си е припявала обичани наши песни като „Облаче ле бяло”, „Хубава си, моя горо” и е мислила за баба си и дядо си, за които е сигурна, че я подкрепят от небето.

Младата изпълнителка не пропусна да благодари на цялата родна музикална гилдия, които, независимо от жанра, в който се изявяват, не пропуснаха да подкрепят българската в европейския конкурс.

Във връзка с твърденията, че победата на Украйна с песен, посветена на депортацията на кримските татари от Сталин, е политическа поръчка, младата певица коментира: „Аз не разбирам от такива неща, не разбирам от геополитика, не разбирам от гласувания, класации и т.н. Аз съм музикант. Тези неща са ми абсолютно чужди, за мен е важно, че зрителският вот, който е най-показателен, беше в наша подкрепа и това е. Благодаря на колегите ми, които бяха на сцената и които направиха изключително големи постижения тази година. Концертът беше много силен, финалът беше много силен и за мен това е достатъчно.“

По-рано тази седмица Поли Генова отправи обръщение към родните политици да не отнемат правото на глас на българите в чужбина, днес тя отново изказа мнението си, че всеки заслужава право на глас.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.