Поли Генова - c „Облаче ле бяло”, „Хубава си, моя горо” и мисълта за баба и дядо към успеха

Нашата представителка в престижния конкурс "Евровизия" Поли Генова благодари на всички, гласували за нея, и на екипа, на който се е уповавала безрезервно по време на цялото приключение, предаде БТВ. 

„Ние направихме най-голямото постижение на България до момента, а може би и най-голямото постижение на Европа за тази година, 2016-та, защото България по вот е първа от Европейския съюз. Така че ние сме си едни абсолютно победители", доволно беше Поли Генова.

Тя обясни, че не е имала никакви очаквания, а единствено и изцяло се е доверила единствено на екипа си: "Невероятни професионалисти, хора, които споделиха с мен емоцията, изживяването и невероятното приключение, наречено „Евровизия”.

Според експертите от TBU, които се занимават с "Евровизия" от близо 60 години, това е един от най-силните финали изобщо. 

Певицата сподели, че в минутите преди да излезе на сцена си е припявала обичани наши песни като „Облаче ле бяло”, „Хубава си, моя горо” и е мислила за баба си и дядо си, за които е сигурна, че я подкрепят от небето.

Младата изпълнителка не пропусна да благодари на цялата родна музикална гилдия, които, независимо от жанра, в който се изявяват, не пропуснаха да подкрепят българската в европейския конкурс.

Във връзка с твърденията, че победата на Украйна с песен, посветена на депортацията на кримските татари от Сталин, е политическа поръчка, младата певица коментира: "Аз не разбирам от такива неща, не разбирам от геополитика, не разбирам от гласувания, класации и т.н. Аз съм музикант. Тези неща са ми абсолютно чужди, за мен е важно, че зрителският вот, който е най-показателен, беше в наша подкрепа и това е. Благодаря на колегите ми, които бяха на сцената и които направиха изключително големи постижения тази година. Концертът беше много силен, финалът беше много силен и за мен това е достатъчно."

По-рано тази седмица Поли Генова отправи обръщение към родните политици да не отнемат правото на глас на българите в чужбина, днес тя отново изказа мнението си, че всеки заслужава право на глас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес