Девет лица са задържани след футболната среща между отборите на „Пирин“ и „Левски“

Девет лица са задържани след футболната среща между отборите на ОФК „Пирин“ и ПФК „Левски“, който се проведе в града. Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Благоевград, предаде "Фокус".

Около 20:30 часа вчера в началните минути на футболна среща на стадион „Христо Ботев” в Благоевград е станал инцидент, при който фенове на футболните отбори, поради закъснение за началото на мача и невъзможност за закупуване на билети не са допуснати в стадиона. В резултат на създалата се ситуация, същите са хвърляли предмети, камъни, бутилки и други. През оградата, като с това са причинили телесна повреда на осем полицейски служители, изпълняващи служебните си задължения.

На шест от пострадалите полицаи е оказана медицинска помощ и са освободени за домашно лечение, а двама от тях са настанени за лечение в МБАЛ-Благоевград с комоцио и без опасност за живота. Със заповед за задържане до 24 часа са задържани девет лица, чиято съпричастност към извършеното деяние се установява. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право