4500 лв. ще струва на баща и син скандал за парче земя

Към 4500 лв. ще струва скандал за 700-800 квадрата земя на баща и син от търговищко село, които влезли в люта разправия със земеделски производител, обиждали го и дори го удряли в кметството пред свидетели.

Грозната саморазправа е станала в началото на декември миналата година. Бащата и синът имали претенции към земята, която обработвал съселянинът им. Наложило се да се свика и комисия от общината в Търговище.

Поредните преговори се водели в сградата на кмета, когато нервите на бащата не издържали и той почнал да обижда и псува земеделеца. Според присъствали на скандала дори го ритал. Синът пък сипел закани на турски език.

Унизеният земеделец потърсил правата си, позовавайки се на закона.

Районният съд в Търговище освободи двамата мъже от недоволната фамилия от наказателна отговорност и им наложи административни санкции. Бащата е осъден на глоба от 1500 лв. за обидите и лека телесна повреда, а за сина му санкцията е 1000 лв. за закани. Всеки от тях трябва да плати и неимуществени вреди. По-възрастният мъж дължи 1000 лв., а синът му 500 лв. Те трябва да покрият и близо 400 лв. разходи, направени от съселянина им за делото, както и по 50 лв. такса.

Присъдата на Районния съд в Търговище подлежи на обжалване пред Окръжния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони