Приоритетите на новия главен архитект на София - зелена и привлекателна столица и развитие на електронните услуги

Концепция за развитие на София като зелен и привлекателен град, дигитален архив на проекти и развитие на електронните услуги. Това са част от приоритетите на новоизбрания главен архитект на София арх. Здравко Здравков, предаде БГНЕС.

Като едно от най-съществените неща, с които новият архитект смята да се захване, е създаване на Звено за градско и пространствено планиране. Целта на звеното е да организира качествено провеждане на конкурсите.

Здравков заяви, че от полза в бъдещата му работа ще бъде опитът, който има като администратор и като главен архитект на община.

При избора ключова беше публичността и спазването на правилата, каза от своя страна кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която представи официално новия главен архитект на столицата.

Сред задачите, които очаква от новия главен архитект, Фандъкова спомена - да предложи такава реформа, която да гарантира на първо място по-бързо и качествено обслужване на гражданите и бизнеса, максимална прозрачност и да създаде механизъм за ефективен диалог с професионалните и гражданските организации.

Коментари

Задължително поле