16-годишен побойник на съд, пребил ученик с тръба

Районна прокуратура - Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 16-годишен, ударил с метална тръба ученик, съобщават от пресцентъра на Прокоратурата.

Обвинението срещу Сергей Н. е за това, че на 15.02.2016г. в гр. Плевен, като непълнолетен, но като могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, причинил на ученика Л. К. от с. Божурица средна телесна повреда, изразяваща се в спукване на дясната раменна кост, довело до трайно затрудняване движението на десния горен крайник, по хулигански подбуди.

На 15.02.2016г. обвиняемият, заедно с приятеля му М. Ц. тръгнали от с. Буковлък за гр. Плевен, за да купят трици. Били с каруцата на М.Ц. Стигнали в гр. Плевен, минали с каруцата покрай Професионална гимназия по „Мениджмънт и хранителни технологии”, в която М.Ц. бил ученик.

В това време пострадалият, също ученик в това училище бил в междучасие. Отишъл до магазин наблизо и си купил закуска. Докато се връщал към училището М.Ц и обвиняемия го настигнали с каруцата. Сергей го заговорил - попитал го дали познава В., Л.К. отговорил, че не познава такова момче. Тогава М.Ц. казал на обвиняемия да го удари и спрял каруцата.

Обвиняемият взел метална тръба, скочил на земята и замахнал към главата на ученика. Момчето успяло да вдигне дясната си ръка, за да се предпази и удара попаднал върху нея. Последвал втори удар с металната тръба, който също попаднал в дясната ръка. След това обвиняемият се качил в каруцата и двамата с М.Ц. избягали.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Плевен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право