Оставиха в ареста мъж, плашил с убийство с брадва съгражданин

По искане на Районната прокуратура в Свищов, съдът постанови постоянен арест за 31- годишен мъж, заплашвал с убийство и държал акцизни стоки без бандерол.

Любен М. От свищовското село Българско сливово е привлечен като обвиняем за три престъпления. На 12 май в крайдунавския град на ул.“Ал. Константинов“ се заканил с убийство спрямо Г. Г. като отправял ругатни и обиди и размахвал брадва в ръка. Междувременно се оказало, че Любен М. държи акцизни стоки без бандерол. В колата му били открити 6 кг тютюн, поставен в шест полиетиленови пликове, като случаят е немаловажен.

„Съдът прие за основателно искането на прокуратурата, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие, да извърши други престъпления и да попречи на разследването. Същият е осъждан многократно за престъпления от общ характер и е личност с изключителна степен на обществена опасност, поради което съдът му взе мярка за неотклонение задържане под стража”, съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Определението на Районен съд подлежи на обжалване. Под ръководството на Района прокуратура – Свищов действията по разследването продължават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право