Кралица Елизабет II: След Брекзит правителството ми ще работи Обединеното кралство да запази водещата си роля в международните отношения

Премиерът Борисов свиква Съвета по сигурността във връзка с рязкото изостряне на ситуацията в Сирия

Испанските власти издадоха нова заповед за арест на Карлес Пучдемон

Осъдиха футболист от Сандански за отвличане

Роми нападнаха ученичка на пазара в Благоевград

Земетресение разлюля Южна Гърция Трусът е бил с магнитуд от 3,9 по скалата на Рихтер

Министерство на енергетиката провери подготовката на ЕРП Север за зимата

А1 стартира свое мобилно приложение за следене на спортни резултати

Установени са 104 трошки да гният по улиците на Велико Търново Премахнати са общо 7 излезли от употреба возила през тази година

Вижте как минувачи спасиха 4 човека от паднал в реката автомобил (ВИДЕО)

Откриха диво прасе с африканска чума в района на Асеновград

Трима учени спечелиха Нобел за икономика – за облекчаване на глобалната бедност

52 деца с постижения в науката, изкуството и спорта с общински стипендии в Търговище

Шуменец плаши радио с бомба заради сръбска музика

Община Велико Търново и Висше училище за агробизнес в сътрудничество за насърчаване на професионалното образование

Даниел Панов

Община Велико Търново и Висше училище за агробизнес и развитие на регионите в Пловдив ще си сътрудничат за насърчаване на професионалното образование и обучението на кадри за нуждите на бизнеса. Кметът на старопрестолния град Даниел Панов и ректорът на университета /ВУАРР/ проф. Димитър Димитров подписаха партньорско споразумение. Двустранните отношения ще работят за засилване връзката между средното, висшето образование и пазара на труда.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и проф. Димитър Димитров се срещнаха с близо 30 предприемачи от сферата на хранително-вкусовата промишленост. Работната среща бе свързана с актуалното състояние на пазара на труда и нуждата от подготвени кадри за сладкарството, хлебо-, млеко- и месопроизводството, производството на вино и пиво.

Бизнесът приветства идеята на Даниел Панов за подобен тип партньорство в полза на професионалното образование и отговаряне на потребностите от кадри. Още от новата учебна година в Професионалната гимназия по туризъм ще бъде създадена паралелка по хлебопроизводство. Предприемачите от бранша изразиха активна съпричастност с предоставяне на производствените си бази, лаборатории и помещения за практическа работа на учениците и студентите.

Партньорството предвижда още Община Велико Търново и ВУАРР да работят по програми за обучение и квалификация, за развитието на технологични центрове и паркове и реализация на проекти. Вече 15 години Висше училище за агробизнес и развитие на регионите има филиал във Велико Търново, в който се обучават кадри в различни професионални направления.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.