Променят такса сградна инсталация

Трима арестувани за екшън на паркинга пред „Макдоналдс“ в Търново Оперативен дежурен изгонен от служба, защото не обърнал внимание на сигнал от тел.112

Вижте как работи новото видеонаблюдение на стадион “Васил Левски” (ВИДЕО)

КЕВР поиска обяснение от Топлофикация София за високите мартенски сметки

Ученици и студенти дискутираха ролята на Българското европредседателство

Американски психолози откроиха четири вида пияници

БСП настоява КЕВР да провери сделката с ЧЕЗ

Шефът на „Балкантурист“: Кризата а кадри в туризма е много сериозна

Кола блъсна един от създателите на “Новичок”

Чешкият премиер съди словашки вестник за твърдение, че е бил агент на комунистическите тайни служби

Оправдаха окончателно Николай Ненчев по делото за военните униформи

Турската централна банка повиши основната си лихва

Възможни са забавяния на граничните пунктове заради профилактика на информационната система

Обявиха международния конкурс за нов градски център на Велико Търново Архитекти от седем държави ще оценяват предложенията

СОС избира Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на “Младост”

Най-дългият плакат с рисунки едва се събра в залата на пловдивския парламент

Снимки: Авторът

Голямата заседателна зала на Общинския съвет в Пловдив за малко да се окаже тясна за “Най-дългия плакат с рисунки”, посветен на 24 май – Деня на българската просвета и славянската писменост. Огромният плакат, изработен по инициатива на Ресурсния център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности (СОП) в Пловдив, беше символично връчен на председателя на пловдивския парламент Савина Петкова и зам.-кмета по култура и туризъм Амелия Гешева. Част от възпитаниците на Ресурсния център заедно със своя директор г-жа Катя Стоилова и учителите в него донесоха в понеделник след обяд невероятно дългия и красив плакат. Той е съставен от рисунки, стихове, колажи, послания и пожелания за мир, обич и разбирателство между хората.

Идеята да бъде отбелязан 24 май по този нестандартен начин е на ресурсните учители, които се надяват чрез творчеството на децата със специални образователни потребности да привлекат вниманието на обществеността върху силните страни на възпитаниците си. Сред тях е Мартина Куртева, която е със 100% зрителни затруднения, но това не й пречи да участва във всички концертни прояви на Ресурсния център, който само преди седмица чества своята 10-годишнина. Мартина бе зарадвана от Димитър Манев от фондация “МузикАртисимо”, която организира фестивала “Дни на музиката в Балабановата къща” с покана за предстоящия концерт “Звездна среща” на цигуларя Светлин Русев, концертмайстор на Оркестъра на Френското национално радио, и пианиста Евгени Божанов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.