Заветът на Кловис – най-известният фен на Бразилия

Във Волгоград борят насекомите с ванилия

Льов: Имам план за Швеция

На 23 юни 2018 да почерпят

Брюксел обяви край на гръцката криза

ЕС смени тона за бежанците Йотингер призова за съпричастност към южните членки на съюза

Чума по свинете идва към България

Сталоун и Батиста в жанрова тупалка

Губим 6 млн. лева от износ на трюфели Скъпите гъби се събират за експорт, но никой не плаща данъци

Издирват беглеца Басри с хеликоптер (обзор) Опровергаха твърдения, че Борис Иванов е имал съучастник

Протестиращи майки искат да знаят как се финансират организациите на хората с увреждания

Автобуси блокират центъра на столицата Протестират срещу създаването на автомобилна камара

Умря последният бял тигър в зоопарка в Синсинати

Милиарди да ни дават, няма да приемем бежанци (обзор)

Доналд Тръмп ще въведе мита от 20 процента за внос на европейски автомобили

Оцениха на 40 млн.лв. исканите от “Локо” (Пд) безплатно общински имоти

Пазарната оценка на исканите за безвъзмездно даряване на ПФК “Локомотив 1926 Пловдив” АД три общински имота е 40 673 300 лв. без ДДС, а с включено ДДС общата стойност е 48 806 760 лв., става ясно от изготвената от Община Пловдив документация, която бе входирана в местния парламент в навечерието на насрочената за вторник общинска сесия. На нея ще се гласува внесеното от кмета Иван Тотев заявление от ръководството на “Локо” (Пд) за безвъзмездно даряване на общински имоти с обща площ от 200 868 кв.м.

Пазарната оценка на най-големия от тях от 96 892 кв.м, включващ стадиона и спортния комплекс в парк “Лаута” е 23 153 000 лв. (без ДДС) и е изготвена от фирма “ДД Експерт” ЕООД. Останалите 2 терена са с площ от 56 784 кв.м за изграждане на спортно-възстановителен комплекс и от 47 192 кв.м за жилищно строителство за нуждите на футболния клуб и са оценени от експерта Йорданка Ангелова съответно на 11 673 000 лв. и 5 846 000 лв.

За да се стигне до исканото от собственика на “Локо” Христо Крушарски и компания дарение е нужно предложението да събере поне 2/3 от гласовете на 51-те старейшини в ОбС-Пловдив, сред които е и административният директор на клуба от “Лаута” Атанас Узунов (ГЕРБ). Въпреки неговото присъствие е малко вероятно това да се случи, тъй като “Локо” (Пд) дори не е изплатил още старите си дългове по прекратената от ОБС концесия на подлеза на Централна жп гара и към днешна дата виси към общинския бюджет със 172 307,50 лв. по договор от 14 април 2005 г., от които 146 910,10 лв. са главница, а останалите 26 116,40 лв. са лихви от просрочието.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.