Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъжа, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

В Бургас раздават безплатно компост

Приморско с атрактивен щанд на Ваканция и СПА Експо

Французин и алжирец опитаха да минат границата с фалшиви документи

Оцениха на 40 млн.лв. исканите от “Локо” (Пд) безплатно общински имоти

Пазарната оценка на исканите за безвъзмездно даряване на ПФК “Локомотив 1926 Пловдив” АД три общински имота е 40 673 300 лв. без ДДС, а с включено ДДС общата стойност е 48 806 760 лв., става ясно от изготвената от Община Пловдив документация, която бе входирана в местния парламент в навечерието на насрочената за вторник общинска сесия. На нея ще се гласува внесеното от кмета Иван Тотев заявление от ръководството на “Локо” (Пд) за безвъзмездно даряване на общински имоти с обща площ от 200 868 кв.м.

Пазарната оценка на най-големия от тях от 96 892 кв.м, включващ стадиона и спортния комплекс в парк “Лаута” е 23 153 000 лв. (без ДДС) и е изготвена от фирма “ДД Експерт” ЕООД. Останалите 2 терена са с площ от 56 784 кв.м за изграждане на спортно-възстановителен комплекс и от 47 192 кв.м за жилищно строителство за нуждите на футболния клуб и са оценени от експерта Йорданка Ангелова съответно на 11 673 000 лв. и 5 846 000 лв.

За да се стигне до исканото от собственика на “Локо” Христо Крушарски и компания дарение е нужно предложението да събере поне 2/3 от гласовете на 51-те старейшини в ОбС-Пловдив, сред които е и административният директор на клуба от “Лаута” Атанас Узунов (ГЕРБ). Въпреки неговото присъствие е малко вероятно това да се случи, тъй като “Локо” (Пд) дори не е изплатил още старите си дългове по прекратената от ОБС концесия на подлеза на Централна жп гара и към днешна дата виси към общинския бюджет със 172 307,50 лв. по договор от 14 април 2005 г., от които 146 910,10 лв. са главница, а останалите 26 116,40 лв. са лихви от просрочието.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.