Стрелба в училище в Калифорния, един човек е ранен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две жертви на поройни дъждове в Италия

Жертви и ранени след стрелба във ферма в Русия

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Еврокомисар: Влизането в Шенген на Хърватия, България и Румъния е още по-необходимо при сегашните предизвикателства

„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Оцениха на 40 млн.лв. исканите от „Локо“ (Пд) безплатно общински имоти

Пазарната оценка на исканите за безвъзмездно даряване на ПФК „Локомотив 1926 Пловдив“ АД три общински имота е 40 673 300 лв. без ДДС, а с включено ДДС общата стойност е 48 806 760 лв., става ясно от изготвената от Община Пловдив документация, която бе входирана в местния парламент в навечерието на насрочената за вторник общинска сесия. На нея ще се гласува внесеното от кмета Иван Тотев заявление от ръководството на „Локо“ (Пд) за безвъзмездно даряване на общински имоти с обща площ от 200 868 кв.м.

Пазарната оценка на най-големия от тях от 96 892 кв.м, включващ стадиона и спортния комплекс в парк „Лаута“ е 23 153 000 лв. (без ДДС) и е изготвена от фирма „ДД Експерт“ ЕООД. Останалите 2 терена са с площ от 56 784 кв.м за изграждане на спортно-възстановителен комплекс и от 47 192 кв.м за жилищно строителство за нуждите на футболния клуб и са оценени от експерта Йорданка Ангелова съответно на 11 673 000 лв. и 5 846 000 лв.

За да се стигне до исканото от собственика на „Локо“ Христо Крушарски и компания дарение е нужно предложението да събере поне 2/3 от гласовете на 51-те старейшини в ОбС-Пловдив, сред които е и административният директор на клуба от „Лаута“ Атанас Узунов (ГЕРБ). Въпреки неговото присъствие е малко вероятно това да се случи, тъй като „Локо“ (Пд) дори не е изплатил още старите си дългове по прекратената от ОБС концесия на подлеза на Централна жп гара и към днешна дата виси към общинския бюджет със 172 307,50 лв. по договор от 14 април 2005 г., от които 146 910,10 лв. са главница, а останалите 26 116,40 лв. са лихви от просрочието.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.