Заради поройния дъжд във Варна автобус на градския транспорт е закъсал в наводнен участък

Заради поройния дъжд във Варна автобус на градския транспорт е закъсал в наводнен участък под Паметника на спирка „Почивка”. Рейсът е бил потънал под метър и половина вода и повече не е можел да потегли, това заяви директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Варна комисар Тихомир Тотев.

По думите му екипи на Гражданска защита са помогнали на шестима пътници да излязат безопасно от блокирания във водния капан автобус. По време на инцидента няма пострадали. По данни на комисар Тотев след обилния валеж днес са подадени 21 сигнала за произшествия, основно свързани с наводнени приземни части на сгради.

Осем екипа са били изпратени на различни места във връзка със сигнали за паднали дървета и клони. Наводнили са се котелните помещения в МБАЛ „Света Анна“ и в АГ болницата. Аварийни екипи са били изпратени да отводняват и приземен етаж в Регионалния телевизионен център. Основната част от частните и търговски обекти, които са били наводнени този следобед се намират в централната част от града и в района на ЖП гарата.

Коментари

Задължително поле