В сутрешните часове в Източна България ще превалява, а в Западна България ще има условия за слана

В сутрешните часове в Източна България ще превалява, в котловините от Западна България ще има условия за слана, максималните температури ще са между 16 и 21 градуса. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) пред "Фокус".

В сутрешните часове на места в Източна България все още ще превалява, но в процес на спиране, докато на отделни места в котловините от Западна България ще има условия за образуване на слана. От запад облачността временно ще се разкъса и намалее, най-късно над източните райони.

След пладне главно над планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса. В ранните сутрешни часове по Черноморието все още ще превалява, но в процес на спиране.

През деня облачността ще е значителна, но ще остане без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 16 и 19 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 15 - 17 градуса. Преди обяд над планините ще има и слънчеви часове, но след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето