Велислава Дърева за Дионисий: Този човек се прави на духовник

Снимка: БТВ

Този човек през цялото време го наричаме архимандрит Дионисий, а трябва да го наричаме г-н Мишев (светската му фамилия). Този човек се прави на духовник, неговото поведение влиза в тотално противоречие с неговия сан. Това заяви пред БТВ журналистът Велислава Дърева по повод скандалите с участието на представителя на храм-паметника „Свети Александър Невски”.

След предизвикалата смесени реакции изненадваща заря на Великден, той говори пред медиите в катедралата. „Храмът е дом господен, а не зала за пресконференции”, заяви Дърева. Тя отбеляза, че Дионисий е защитил най-напред себе си, след това храма и чак след това православието и иронично запита как така още никой не е написал „Достойно ест” за него.

„Въпросът е кой стои зад самия архимандрит Дионисий – неговите покровители, лобисти, ходатаи, хора с власт и влияние. Това са архонти, масони, мутрафони, всякакви такива чалгариоти (включително и политически чалгариоти), които бяха архонтисани от него. Тези хора кръжат край Светия Синод е и много се надяват да склонят митрополитите и най-сетне да направят Дионисий епископ, та неговите покровители да се сдобият с персонален архиерей за лично ползване”, заяви Велислава Дърева.

Тя каза още, че бюджетът за реставрация на „Александър Невски” е 100 млн., „а Дионисий разбира от пари – той от това най-много разбира, както и от собствения си пиар”.

Дърева обяви, че утре се организира бдение пред сградата на синода, като то ще продължи, докато Дионисий не бъде пратен в манастир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини