Бедственото положение в Симеоновград е частично отменено

След вчерашния порой в Симеоновград, ситуацията там се нормализира, няма евакуирани или бедстващи хора, съобщи зам.-областният управител на Хасково Валентин Ангелов, цитиран от "Фокус". Частично е отменено бедственото положение за селата в района, защото вече е възстановено електрозахранването в тях. Също така нормално функционират комуникациите и водоснабдяването.

Ситуацията е овладяна и в град Симеоновград. В момента възстановяват част от настилката на жп прелеза, която бе отнесена от водата.

По данни на кмета на Симеоновград Милена Рангелова до обяд ще бъде отменено и бедственото положение за града.

Припомняме, че вчера продължение на близо 2 часа над Симеоновград се изсипва огромно количество дъжд, придружен от градушка. Има материални щети, пострадали хора обаче няма. Пострадала е земеделска продукция.

На места улиците са разрушени, наводнени са десетки мазета и приземни етажи, а хората остават по домовете си часове наред. Наложи се аварийно разкопаване край откритите в неделя стоманен мост и жп линия.

"Наложи се аварийно да дам разрешение да бъде разкопан от двете страни, защото иначе имаше опасност жп линията да бъде отнесена", каза пред БНТ кмета на община Симеоновград Милена Рангелова.

"Събрахме аварийните екипи, събрахме кризисният щаб, обиколихме града, като се надявахме да са по-малко, но се оказа, че със собствени сили и средства няма да можем да се справим и затова обявихме бедствено положение като разчитаме изцяло на помощта на държавата" каза още Рангелова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини