Разследват баба, набедила първолак, че причинил кома на внучката и

Полицията и прокуратурата в Горна Оряховица разследват баба, която набедила първокласник, че е нанесъл побой на внучката и. Според Силва М. след саморазправата в СОУ "Вичо Грънчаров" в железничарския град в понеделник, малката Никол изпаднала в кома. Момичето още същата вечер е прието в Педиатричното отделение на областната болница във Велико Търново.

По същото време Силва М. разпространила лъжливата информация и в социалните мрежи. Тя се ожалила, че момиченцето е било подложено на психически и физически тормоз в учебното заведение. Твърденията за проявено насилие вдигнаха на крак криминалисти, прокурори и училищните власти.

При започналото незабавно разследване по случая се оказало, че бабата е дала невярна информация. 6-годишната Никол страда от епилепсия в тежка форма. Момичето и друг път е имало подобни пристъпи и заради заболяването си е в специална форма на обучение. В понеделник бабата, както обичайно отишна на обяд в школото, за да вземе внучката си. Пред полицаите показания дали директорът на училището, учители и ученици. Разпитван бил и буен първокласник от класа на Никол, който често се закачал с момичето и другите деца.Възпитателката на Никол разказала пред блюстителите на реда, че лично изпратила ученичката, обяснила на бабата какви домашни има за следващия ден и детето напуснало училището здраво и усмихнато.

"Разпитани са и лекарите в отделението, където е детето. Те са категорични, че момичето е получило гърч и че това състояние не се дължи на побой или психически натиск", споделиха пред "Труд" разследващи.

По случая е образувана преписка и събраните материали ще бъдат изпратени в Районната прокуратура в Горна Оряховица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право