Aнтикорупционната комисия с иск за 1,163 млн. лева срещу ген. Кирчо Киров

ОИК в Търново откри нарушение на Изборния кодекс в плакатите на Весела Лечева Коалицията БСП за България имат 24 часа да ги подменят

Програмист спечели голямата награда на „Лукойл Клуб“

Министерството на транспорта готви нова концесия за летище Пловдив

СЕМ прекрати предсрочно мандата на директора на БНР Светослав Костов

Грипът увеличава риска от инфаркт 6 пъти

Нови стандарти при административното обслужване ще подобрят обратната връзка с потребителите

Разкриха кражба от дома на британец Единият извършител често гостувал на чужденеца

МВнР провери провокативна карта на Турция, включваща територия на България Не е публикувана от профила на турския военен министър Хулуси Акар, съобщиха от Външно

Цвети Радойчева пя на френски на Парижкия бал

Задържаха дилър и негов клиент в момент на сделка в ж.к. „Красно село“ в София

Съсед сигнализирал за насилие над 4-годишно дете, задържан е таткото

Очакват резултатите от хистологично изследване на Стефан Данаилов

Борисов кацна в Брюксел за участието си в заседанието на Европейския съвет

Повече от 1100 мигранти бяха спасени за последните 24 часа в Средиземно море

Повече от 1100 мигранти бяха спасени за 24 часа в Средиземно море в района между остров Сицилия и Северна Африка. Това е станало след като са проведени общо 11 отделни операции с кораби на три държави и две благотворителни организации. По данни на Международната организация по миграцията, от началото на годината в Италия са пристигнали близо 31 хиляди и 500 мигранти.

Мигрантския поток се засилва, когато времето се затопля. В периода между 5 и 12 май са пристигнали над 2 хиляди и 600 души, което е 68 на сто повече отколкото за предходния седемдневен период, казват още от организацията. Повечето от тези мигранти идват от Западна Африка, и са предимно нигерийци, които плащат на трафикантите по 2 хиляди и 500 щатски долара за пътуването до Европа.

Междувременно в ООН беше представен проект за фонд, който ще даде възможност на около 30 милиона деца-бежанци да продължат образованието си, съобщи БНТ. На световната хуманитарна среща на върха в Истанбул на 23 и 24 май се очаква да бъде обявено създаването му.Целта е да се съберат 3 милиарда и 850 милиона долара през следващите пет години и фондът да започне да функционира още в началото на следващата учебна година.Създателите му са нституции на ООН като УНИЦЕФ, Върховният комисариат за бежанците, ЮНЕСКО и Световната банка.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.