Министър Рашидов награждава творци за 24 май

Днес министърът на културата Вежди Рашидов връчва традиционните годишни награди на изявени творци по случай 24 май - Деня на българската просвета, култура и славянска писменост. Ще бъдат отличени близо 40 артисти в различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност. Церемонията е от 11:15 часа на „Сцена 17” в Министерство на културата.

Министър Рашидов поздрави Поли Генова за успеха й на „Евровизия”, като й благодари за това, че е защитила по възможно най-безапелационен начин името и авторитета на Националното ни музикално училище „Любомир Пипков”.

Ето какво се казва в поздравлението на министър Рашидов до талантливата ни певица:

„Благодаря Ви, че с таланта си успяхте да увеличите чувството ни на гордост и защитихте по възможно най-безапелационен начин името и авторитета на Националното ни музикално училище „Любомир Пипков”. Вашето представяне на песенния конкурс „Евровизия” е не само най-доброто постижение до момента за страната ни на този престижен форум, но и вдъхновение, което обедини всички българи по света.
Продължавайте да бъдете все така положително заредена, за да може гласът на България да звучи ясно и разпознаваемо по световните сцени, а, надявам се, все по-често и с повече българска поезия в текстовете!”

Коментари

Задължително поле