Пребитият свещеник прощава на биячите си

Свещенодякон от Стара Загора Цветан Славеев е простил на биячите си, сподели самият той пред "Дарик". 37-годишният мъж беше брутално пребит с тръби от трима мъже с качулки. Той е с комоцио и наранявания по главата и по едната ръка, с която се опитвал да се предпази от ударите. Побоят стана на един от централните булеварди в Стара Загора, по обедно време пред ужасените погледи на минувачи и преминаващи шофьори.

Въпреки бруталния побой, свещеникът Цветан Славеев си спомня за инцидента кротко, без злоба, без да търси отмъщение. Убеден е, че нападателите му са го объркали с някого, защото в живота му до вчера не е имало никакви заплахи, нито повод, който да стане причина за случилото се.

"Зад мен, както си вървях, без да подозирам, усетих силен удар по главата. Извърнах се обратно да видя какво става. Нанесен ми бе втори удар и вече след него паднах на земята и в момента, в който падах, успях да видя, че са трима добре сложени мъже с качулки. Единият удряше с палка, а другите ме ритаха по тялото. През цялото време мълчаха. Аз започнах да казвам, че вероятно е грешка - да ме погледнат, да видят лицето ми, че са се объркали. Заради ударите се наложи да лежа с лице към земята и с ръце на главата, за да се пазя. Като видях, че няма да спрат, успях някак да се обърна към тях, махнах ръцете си от главата и казах "Вижте, не съм този, за когото ме смятате". Тогава те спряха. През това време бяха паднали портфейлът и мобилният ми телефон. Единият ги подритна към мен и хукнаха да бягат", разказа религиозният човек.

Не обвинява никого, че не му се притекъл на помощ, защото всичко се развило за около минута, през която получил близо 50 удара от три чифта ръце и крака. Славеев настоява, когато бъдат заловени мъжете, които са го пребили, да ги попита защо са го направили.

Славеев не е бил заплашван. Свещеникът отхвърля и възможността атаката да е свързана с предишната му работа в деловодството на митрополията. Според него биячите са се припознали.

Коментари

Задължително поле