България с 5 отбора в евротурнирите по волейбол

Пет български отбора ще играят в европейските волейболни турнири през новия сезон. Примерът на ЦСКА последва и „Левски боол”, който вече заяви участие. „Сините” ще стартират в третата по сила надпревара - „Чалъндж къп”.
Преди ден „армейците” също изразиха намерения да играят в Европа. Въпреки че нямаха класиране - завършиха 7-и в Суперлигата, но отказът на останалите отбори преди тях им позволи да бъдат допуснати до европейските терени.


Така за първи път България ще има толкова сериозно присъствие в Европа през последните години. Мъжете на „Добруджа 07” (Добрич) и жените на „Марица” (Пд) ще стартират в Шампионската лига, а волейболистите на ЦСКА във втория по сила турнир - Купата на СЕВ. Освен мъжкия тим но и дамският на „Левски боол” ще се включат в „Чалъндж къп”.


Масовият отказ на наши отбори да играят в европейските турнири срещна сериозна критика и от селекционера на националите Пламен Константинов.
„Тези, които се класират за Европа и не участват, трябва да им се спре финансирането - каза гневно той. - И да си закриват клубовете. Няма да се занимаваме със селски волейбол - на село всичко да е наред и да не играем в Европа. Това е селски манталитет и който го проявява, слабо ме интересува.”


От родната федерация обявиха, че Европейската конфедерация е направила специален жест, с който е регистрирала българските клубове за участие въпреки изтичането на крайния срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт