Фалшиви монети от 2 лева спипани за първи път (обзор)

Подправените пари са по-леки от оригиналните

Неизвестен мъж купи с ментетата цигари в Нови пазар

Мъж предложи 5 метални ментета на 2 лева на продавачка в град Нови пазар, но жената веднага се усетила и отказала да ги приеме. Клиентът обаче изчезнал, като зарязал монетите и взел две кутии с цигари.

Опитът за прокарване на фалшификати станал в понеделник в хранителен магазин “Пеци” на ул. “Патриарх Евтимий” в града. В обекта влязъл мъж, който поискал две кутии цигари и извадил 5 монети от по 2 лева. На продавачката й направило впечатление, че те изглеждат по-различно. Казала на клиента, че се съмнява в истинността им. Мъжът пък упорствал, че тя явно не е виждала новите монети. Под предлог, че отива да вземе едра банкнота от колата си, мъжът излязъл от магазина. Жената веднага подала сигнал до полицията и ментетата са иззети. Монетите са по-леки от оригиналните, освен това са много изтъркани и изглеждат като дълго употребявани. При допир издават неестествен звук.

От полицията предупреждават хората да бъдат бдителни и ако забележат банкноти или монети със съмнителен вид, да подадат сигнал в полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини