Досъдебно производство срещу собственик на два питбула, които нахапали мъж и жена в Казанлък

Снимка: prb.bg

На 17 май 2016 г., под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък започна разследване срещу Стойко О., на 24 г., по досъдебно производство за неполагане на грижи за гръбначни животни, които се намират под надзора на собственика си, в резултат на което са причинени телесни повреди на две лица.

До момента е установено, че животните – две кучета от породата “Питбул” били отглеждани от собственика им в имот – къща с двор в гр.Казанлък. На 17 май 2016 г. те били извън двора на имота и нападнали двама граждани от гр.Казанлък – 38-годишен мъж и жена на 82 г. Жената е била на разходка, когато животните я нападнали и мъжът й се е притекъл на помощ. Двете лица са пострадали.

Мъжът е получил нахапвания от вътрешната страна на бедрото, а жената по ръката. Те са прегледани в Спешния център на МБАЛ-Казанлък. Жената е освободена за домашно лечение, а мъжът е оставен за лечение в болничното заведение, без опасност за живота. На същата дата в 19 часа животните са били предадени в Общинския приют за настаняване на животни. Стойко О. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък е извършен оглед на местопроизшествие и са иззети биологични следи. С оглед данни за извършено престъпление по чл.325в ал.1 от Наказателния кодекс Районна прокуратура-Казанлък е образувала на 11 април 2016 г. досъдебно производство, а на 8 април 2016 г. е възложила извършването на проверка по други два случая, касаещи нахапани хора от двете кучета от породата “Питбул”, собственост на Стойко О. Продължават процесуално-следствените действия по случаите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право