Делегация от Община Търговище на официално посещение в Португалия

Делегация от Община Търговище, водена от кмета д-р Дарин Димитров, замина на официална визата в побратимения град Санта Мария да Фейра в Португалия. Гостуването е по покана на кмета й г-н Емидио Соуса за запознаване с новия екип, който управлява Търговище, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

В делегацията, от страна на общината, участват зам.—кметът Емине Якубова, секретарят Христалина Халачева и гл. експерт „Международно сътрудничество” Полина Василева. Придружават ги бизнесмените инж. Таню Танев от ЕМУ, инж. Тошко Райчев от „Стройкомерс” и Хамди Илиязов от „Лора Х”. Те пътуват на свои разноски и ще участват в бизнес форум и посещения на предприятия в Португалия.

Програмата на официалната визита започва в сряда следобед с прием в Община Санта Мария да Фейра. В него ще участва и българският посланик в Португалия Н.П. г-н Тодор Стоянов, който ще придружава българската делегация по покана на домакините. Кметовете на двете общини ще направят презентации за икономическото развитие, възможностите за сътрудничество, приоритетите в работата си. Посланикът ни в Португалия ще представи актуалната икономическа ситуация в България и възможностите за инвестиции у нас.

По време на визитата са насрочени разговори с представители на строителния и енергийния сектор. Предвидени са посещения в предприятия за обувки и коркови плоскости, информират от община Търговище.

Делегацията ще разгледа и се запознае с дейността на училища и звена от образователния сектор. Нашите представители ще посетят и Международния фестивал на уличния театър „Имажинариуш”. Ще видят детски образователни проекти, които са част от направленията на фестивала.

Договорът за сътрудничество между Търговище и Санта Мария да Фейра е от 2002г. и по него през годините са проведени различни инициативи. Очаква се в резултат на настоящата визита в Португалия да бъдат активизирани икономическите отношения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини