Ремонтират още две гимназии във Варна Вече са обновени седем училища, три детски градини и две професионални гимназии по ОП"Региони в растеж"

Рибарите кътат чернокоп за Никулден

Арестуваха двама души, ограбили 12-годишно дете в Бургас

Тръмп обяви срещата си с Ердоган за „чудесна”

Съдии си правят отвод по дело “Къща за гости” Забуксува процесът срещу бившия зам.-министър Александър Манолев

Премиерът Борисов пристигна в Солун за участие в Четвъртата среща на върха

Земетресение от 7,4 по Рихтер удари Индонезия, има опасност от цунами

Ангел Джамбазки: Зелени организации са внесли петиция в ЕП за спиране на магистрала „Струма“ през Кресненското дефиле

Минималната пенсия става 250 лева от юли (обзор) Първият ден от болничния няма да се плаща на работника

ЕП не одобри кандидата за еврокомисар на Унгария

Безработицата намаля до рекордно ниво Заетостта нарасна до 76,3% за населението на 20-64 г.

България е в топ 3 в ЕС по ръст на икономиката Премиерът: безработица спада до 3,7%

Ямболия посече с брадва 35-годишна жена (обзор)

Складовете за горива с камери за наблюдение Признават разходите за ремонт на пътища

Министър Теменужка Петкова: Избираме фирмите за АЕЦ „Белене” до края на месеца (обзор)

Апелативният съд в Търново потвърди доживотна присъда за баща, убил сина си

Снимка: Архив

Тричленен състав на Апелативния съд във Велико Търново потвърди изцяло присъдатат на Окръжен съд Велико Търново за баща убил зверски сина си. Стефан Фердинандов е признат за виновен в това, че на 25 май 2009 г. в старата столица при опасен рецидив, умишлено умъртвил сина си Деян. Първоинстанционният съд е наложил наказание доживотен затвор, което Фердинандов да изтърпи при специален режим.

Окръжен съд- Велико Търново е осъдил мъжът да заплати на бившата си съпруга и почернена майка Маргарет Станчева, която е частен обвинител и граждански ищец по делото сумата от 200 000 лева, представляваща обезщетение за претърпените от престъплението неимуществени вреди, заедно със законната лихва от датата на убийството до окончателното плащане.

Присъдата е била обжалвана пред Апелативен съд във всичките и части лично от подсъдимия. В допълнението към въззивната жалба, той е посочил, че квалификацията на обвинението е неправилна, че основни факти по делото не били правилно определени и че не бил доказан мотива на престъплението. Против присъдата на Окръжен съд е подадена и въззивна жалба от адвоката на подсъдимия, в която се сочат оплаквания за неправилно приложен материален закон, допуснати процесуални нарушения и явна несправедливост на наложеното наказание.

Съставът на Апелативен съд е отхвърлил и двете жалби като неоснователни. В хода на извършената служебна проверка апелативните съдии не са констатирали да са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила в хода на досъдебното производство, които да водят до ограничаване на правата на обвиняемия и неговия защитник, нито пък да са допуснати други съществени нарушения. Поради това, не са налице основания за отмяна на присъдата и връщане на делото на прокурора или на първоинстанционния съд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.