Съдят охранител на дискотека за убийството на бъдещ младоженец

Виктор Панайотов. Снимка: Архив

Варненската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Виктор Панайотов, който на 28 ноември миналата година в девненския кв. "Повеляново" наръга смъртоносно с нож 22-годишния бъдещ младежонец Мартин Кателиев от с. Николаевка.

Обвинението е за умишлено убийство, извършено с особена жестокост, предстои съдът да насрочи дата за старт на процеса, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура. 33-годишният Виктор бе задържан часове след кървавата драма, разиграла се призори на метри от дискотека "Акапулко". Там обвиняемият работел без трудов договор като охранител.

Във фаталната нощ Мартин се отбил в дискотеката заедно с бъдещия си шурей Руси. Между младежа и сина на съдържателя на "Акапулко" тлеела стара вражда, която прераснала в скандал. Работещият в заведението Крум А. повикал Виктор за подкрепление. Най-малко петима души погнали двамата младежи, които побегнали към близката детска градина. Там Виктор настигнал Мартин и започнал да го мушка с нож. Един от ударите засегнал сърцето и младежът издъхнал на място в локва кръв. Руси също бил пребит и ранен в бедрото. След като нападателите си тръгнали, той успял да позвъни на тел. 112. Пристигналият спешен екип само установил смъртта на Мартин.

След убийството му девненци вдигнаха бунт и блокираха път, възмутени от бездействието на местната полиция срещу честите сбивания и скандали в "Акапулко". Лично главният прокурор Сотир Цацаров дойде в града и обеща на зачернените роднини бърз и справедлив процес. Дискотеката бе затворена, след като се установи, че стопаните й са натрупали дългове от неплатени наеми към общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право