На 26 август 2019 да почерпят

„Лудогорец“ уволни Стойчо Стоев след 0:0 със „Славия“

Политическата коректност развали и „Междузвездни войни” Фенове готвят бойкот на новия филм

Минималната заплата в САЩ вече не е от значение Едва 0,3% от 156-те милиона работници получават такова възнаграждение

Гърция готви есенни оферти за туристите

Иран поиска от Запада разрешение да изнася 700 000 барела петрол на ден

Изкарват по 100 лева на ден от бране на билки Липата ни е най-ароматна в света, изкупуват я по 5 лева килото

Голям пожар е избухнал край Харманли, горят 1000 декара гори

Падат ограничения за трансплантации в чужбина Навременното лечение на деца - приоритет

САЩ и Япония с търговска сделка от Г-7 Доналд Тръмп записа важна победа

Откриха труп на мъж във Враца

Морето по-евтино и топло през септември

Русия разработва броня за сателити

Арестуваха двама души за подпалването на четири пожара в Гърция

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 26 август 2019

Очакват 60% енергийни икономии след обновяване на школа в Елена с 1,8 млн. лв.

С около 60% се очаква да паднат енергийните разходи в двете училища в Елена –Начално училище „Иларион Макариополски“ и СОУ „Иван Момчилов“, след въвеждането на мерки за енергийна ефективност на сградата. Това съобщи кметът на балканския град инж. Дилян Млъзев.

Общината ще кандидатства по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ с проект, след като мярката се отвори. Предвижда се да бъдат извършени дейности като саниране, пълна подмяна на дограмата, монтиране на нова отоплителна система с екологично гориво от пелети и подмяна на водогрейната инсталация. Стойността на проекта ще е около 1,8 млн. лева.

По ПРСР кметската управа ще кандидатства и с друг проект за ремонт на пътната инфраструктура. Рехабилитацията ще обхване три отсечки, предимно до селища които развиват селски туризъм. Общата дължина на трасето за рехабилитация е около 18 км. Става въпрос за отсечките Елена- Багалевци- Тодювци, Чакали- Палици и Мийковци- Игнатовци.

Ремонтирането им се калкулира на около 3,5 млн. лева. В момента в общината вървят проекти само по ОП „Развитие на човешките ресурси“, тъй като тя най-рано отвори процедурите си.

С друг проект от новия програмен период продължава услугата „личен асистент“. Тя се предоставя от 50 лични асистенти и 7 домашни помощници. С 19 440 лева от фонд „Социална закрила“ към МТСП, ще се модернизира кухненското оборудване на Домашния социален патронаж в Елена.

Социалното звено ще се сдобие с нови печки, конвектомат, зеленчукова резачка, картофобелачка, ще бъдат подменени изцяло и всички шкафове в кухненското помещение. С реализацията на проекта ще се подобрят условията за работа в кухненския блок, качеството на храната и ще се намалят режийните разноски. От социалната услуга се възползват над 120 потребители в Общината, предимно възрастни и хора с увреждания.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.